Шестима руски състезатели по вдигане на тежести са с временно

...
Шестима руски състезатели по вдигане на тежести са с временно
Коментари Харесай

Хванаха руски щангисти и щангистки с допинг |

Шестима съветски състезатели по повдигане на тежести са с краткотрайно спрени права поради обвинявания в нарушаване на антидопинговите правила въз основа въз основата данни на Московската лаборатория, оповестиха от Международната организация за допинг проби (ITA).

Александър Иванов, Дмитрий Клоков, Светлана Царукаева, Наталия Заболотная (на снимката), Олга Зубова и Апти Аухадов са упрекнати в приложимост или опит за приложимост на неразрешени субстанции.

Клоков е сребърен медалист от Олимпийските игри в Пекин 2008. Царукаева, Иванов, Заболотная са медалисти от олимпиадата в Лондон 2012, само че бяха лишени от оценките поради позитивни допинг тестванията. Зубова беше дисквалифицирана два пъти поради допинг.

Спортистите са осведомени и краткотрайно отстранени от надпревари.

От ITA оповестиха още, че дисквалификацията на щангиста Феликс Халибеков ще продължи до 7 октомври 2022 година. Той беше отхвърлен за две години след обвинявания в допинг през октомври 2020-а. През интервала на дисквалификация той не може да взе участие в надпревари, а резултатите му от 21 юни 2012-а до 21 юни 2016-а се анулират.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР