Шестима пациенти с трансплантация са дали положителен тест за ХИВ,

...
Шестима пациенти с трансплантация са дали положителен тест за ХИВ,
Коментари Харесай

Шестима с ХИВ след трансплантация на заразени органи в Бразилия

Шестима пациенти с трансплантация са дали позитивен тест за ХИВ, откакто са получили инфектирани органи от службата за донорство на органи в Рио де Жанейро . Това оповестява " Ройтерс ", базирайки се на държавни чиновници.

В изказване Министерството на здравеопазването уточни, че лаборатория, виновна за провеждането на проби на дарените органи, е била затворена . Органите на шестимата инфектирани са трансплантирани от двама донори.

По думите на здравния контрольор и други трансплантирани пациенти са били изследвани, с цел да се види дали органите, които са получили, са били инфектирани, а всички съхранени органи от донори до декември 2023 година се тестват, когато е била наета лабораторията.

Полицията проверява кой е виновен за двата неверни теста на органи.

Здравните управляващи бяха известени за казуса, когато реципиент на трансплантирано сърце се оплака, че има здравословни проблеми и даде позитивна проба за ХИВ. Двама други пациенти, които са получили по един бъбрек, също са дали позитивен тест.

Лекарите показаха опасения, че сериозната неточност може да подкопае публичното доверие в органната работа и да понижи броя на донорите.

Трансплантационната работа в Рио де Жанейро е основана през 2006 година и е облагодетелствала повече от 16 000 души с дарени органи.
 38 млн. души в света живеят с ХИВ Обновена
38 млн. души в света живеят с ХИВ

В България 98% от хората с ХИВ/СПИН са включени на терапия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР