Шестима от ромите, задържани за предизвикани безредици в Ботевград остават

...
Шестима от ромите, задържани за предизвикани безредици в Ботевград остават
Коментари Харесай

Оставят в ареста ромите, участвали в боя в Ботевград

Шестима от ромите, арестувани за провокирани вълнения в Ботевград остават в ареста. Прокуратура проверява на случая от нощта на 23 юни в ж.к. " Саранск " в града, вследствие на който са развалени три автомобила на жандармерията.

Припомняме, откакто полицията прави забележка на ромите за мощна музика, те атакуват с колове, камъни, замеряни са даже с скамейка и колело. Шестима роми бяха задържани за нападението на 24 юни, измежду тях има и една жена.

Към сегашния миг е открито, че късно през нощта, пред блок 15, шестимата обвинени (Г.М., Г.А., С.Н., И.Д., Ж.Ч. и Х.Х.), жестоко нарушават публичния ред с ясно пренебрежение към обществото, оказали са и опозиция против орган на властта. Г.М. прозовава навалица - неустановени досега лица, живеещи в бл. 15 и бл. 14 в същия жилищен комплекс, с думите: " Ей, съберете се, бе! Излизайте всички! Какво чакате, няма да им се даваме на тези! "

В резултат на това към служителите на реда и употребените от тях коли полетяли разнообразни предмети. Обвиняемият Г.М желал да принуди управляващите да не сформират акт за нарушаването на публичния ред и да не изземат две тонколони от Х.Х.

В резултат на дейностите на обвинената Г.А., хвърлила камък и други движимости както към служителите на реда, по този начин и към служебните коли, е счупено предно панорамно стъкло, деформирана чистачка, побит тавана, задна ризница и други повреди на обща стойност 2 094 лв..

На други два служебни автомобила са счупени предни леви стъкла и светлинна уредба, нанесени деформации по разнообразни елементи, като породените вреди са 1 220 лв..

Ж.Ч. също подбужда участници в навалица да употребят мощ против органите на реда, С.Н. хвърлил дървена скамейка и велосипед по тях, а И.Д. и Х.Х. разнообразни предмети.

Обвиняемият Х.Х. отказал да съобщи двете тонколони, причина за нарушаването и оказал опозиция при задържането му. По искане на Районна прокуратура - Ботевград против шестимата обвинени са били взети ограничения за неотклонение " задържане под стража ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР