Шестима от пострадалите при катастрофата край Своге остават в тежко

...
Шестима от пострадалите при катастрофата край Своге остават в тежко
Коментари Харесай

АД В ИСКЪРСКОТО ДЕФИЛЕ: Здравният министър: Шестима от пострадалите остават в тежко състояние

Шестима от потърпевшите при злополуката край Своге остават в тежко положение, заяви министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев пред кореспонденти преди срещата на институциите в министерския съвет по отношение на трагичния случай край Своге.

" Няма смяна в броя на починалите. 21 души са потърпевши, само че в най-тежко положение са четирима, настанени в Пирогов, от които двама в изключително тежко. В Св. Анна има един в тежко положение и във ВМА също. Има починало дете ", разяснява той. Министър Ананиев уточни, че повече детайлности ще бъдат дадени след срещата.

Продължава да бъде сериозно положението на двама от потърпевшите при злополуката край Своге. Това пък сподели по-рано шефът по лечебната активност на Пирогов проф. Николай Габровски, представен от Агенция Фокус.

Проф. Габровски уточни, че не престават дейните дейности както по диагностициране на проблемите, по този начин и по тяхното преодоляване. „ За момента положението на болните е нормализирано, само че за част от тях е доста тежко, бих споделил и сериозно. Водещи към този момент съгласно нашите проучвания са гръдните контузии – т.е. засягането на бял дроб, на сърце, фрактури на ребра. За страдание, това са контузии, които имат продължителни последствия и постепенно развиване, и в идващите дни ще би трябвало да ги продължим да следим доста интензивно ", изясни той. По думите му тези контузии съставляват главен проблем за пациентите, защото се нарушава дишането им.

„ Възрастта на пациентите в допълнение ни затруднява. Прави се всичко допустимо те да бъдат в следено положение, само че за двама души бих определил, че положението е сериозно. За други двама то е нормализирано, само че много тежко ", сподели още проф. Габровски.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР