Шестима от десет поданици на Великобритания (общо 80%) биха искали

...
Шестима от десет поданици на Великобритания (общо 80%) биха искали
Коментари Харесай

Носталгия по Европа завладя британците

Шестима от 10 жители на Англия (общо 80%) биха желали да запазят европейското си поданство, в това число правото да живеят, работят и учат в страните от Европейски Съюз, след Брекзит. Това демонстрират резултатите от изследване, направено от Лондонския институт по стопанска система и оповестени във в. Guardian, съобщи ТАСС.

Основната група искащи да запазят европейското си поданство са на възраст от 18 до 24 години (85 на 100 от анкетираните). В изследването са взели участие 2000 души.

Правителството на Тереза Мей предложи на срещата на високо ниво на Европейски Съюз в Брюксел да се сътвори за живеещите в Обединеното кралство 3,2 милиона европейци нов статут, който да им даде право на достъп до образованието, системата на опазване на здравето, пенсии и обществени придобивки след Брекзит.



Преговорите за излизане на Англия от Европейски Съюз ще продължат до ноември 2018 година, след което националните парламенти ще имат разполагаем половин година да ратифицират постигнатото съглашение по изискванията на Брекзит.



Европейското поданство беше въведено с контракта от Маастрихт от 1992 година То съществува наред с националните поданства и дава спомагателни права за жителите на страните от Европейски Съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР