Шестима нобелови лауреати и водещи китайски учени се събраха в

...
Шестима нобелови лауреати и водещи китайски учени се събраха в
Коментари Харесай

Форум за индустриализацията на научните и технологични постижения събра нобелови лауреати в Пекин

Шестима нобелови лауреати и водещи китайски учени се събраха в Пекин на първия „ Цуей конгрес ", който се концентрира върху насърчаването на индустриализацията на научните и софтуерни достижения.

Нобеловите лауреати похвалиха значимия принос на Китай в сферата, оповестява bulgarian.cri.cn

Артър Макдоналд, притежател на Нобеловата премия за физика за 2015 година, в речта си означи, че Китай е вложил голяма сума пари и запаси в проучването на квантовата доктрина. Подземната лаборатория „ Дзинпин " в провинция Съчуан сега е най-дълбоката и най-голяма лаборатория в света за проучването на отраженията на галактическите лъчи, уточни ученият.

Майкъл Левит, един от носителите на Нобеловата премия за химия за 2013 година, съобщи по време на форума, че Китай е навлязъл в нова ера и той е благополучен да види големия капацитет на толкоз доста млади учени.

Сред другите нобелови лауреати, участници във форума, бяха Май-Брит Мосер, Едвард Мосер и Шуджи Накамура. Дай Цюнхай, професор от университет Цинхуа и член на Китайската академия по инженерство, както други известни китайски учени, също се включиха в беседите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР