Шестима моряци от трите задържани български риболовни кораба в румънското

...
Шестима моряци от трите задържани български риболовни кораба в румънското
Коментари Харесай

Шестима от задържаните в Румъния български моряци се прибраха, други четирима се очакват днес

Шестима моряци от трите арестувани български риболовни кораба в румънското пристанище Констанца към този момент са в България, а другите четирима ще се приберат през днешния ден. Това заяви за Българска телеграфна агенция посланикът на България в Букурещ Радко Влайков.

За да запечатат трите кораба до последно са останали тримата капитани и един от моряците. Българския дипломат уточни, че корабите ще бъдат арестувани с прокурорска заповед.

Влайков изрази задоволство от освобождението на българските моряци, които бяха арестувани поради противозаконен улов. Той акцентира, че през последните 36 часа напъните на Министерството на външните работи и посолството са били ориентирани напълно към работата по освобождение на моряците, а по какъв начин ще се развие въпросът с корабите зависи напълно от румънската прокуратура.

Посланик Влайков по-рано заяви, че екипажът на единия от трите арестувани български риболовни кораба в румънското пристанище Констанца е бил освободен, откакто е завършил разпитът на неговия капитан. По думите му след разпита на капитаните на другите два кораба, те също ще бъдат пуснати.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР