Шестима моряци от трите задържани български риболовни кораба в румънското

...
Шестима моряци от трите задържани български риболовни кораба в румънското
Коментари Харесай

Шестима българи от задържаните кораби в Румъния се прибраха у нас

Шестима моряци от трите арестувани български риболовни кораба в румънското пристанище Констанца към този момент са в България, а другите четирима ще се приберат през днешния ден.

Това заяви нощес посланикът на България в Румъния Радко Влайков.

Това са тримата капитани и един от моряците, които остават, с цел да запечатат през днешния ден трите кораба.

Посланикът уточни, че корабите ще бъдат арестувани и запечатани с прокурорска заповед.

Посланик Влайков изрази задоволство от освобождението на българските моряци. Той акцентира, че през последните 36 часа напъните на българското министерство на външните работи и посолството са били ориентирани напълно към работата по освобождение на моряците, а по какъв начин ще се развие въпросът с корабите зависи напълно от румънската прокуратура.

Посланик Влайков по-рано заяви, че екипажът на единия от трите арестувани български риболовни кораба в румънското пристанище Констанца е бил освободен, откакто е завършил разпитът на неговия капитан. По думите му след разпита на капитаните на другите два кораба, те също ще бъдат пуснати. Той добави, че близки на моряците са пристигнали на място и са им донесли облекла.

Посланик Влайков сподели преди този момент, че поради късния час на привършване на разпитите, румънските управляващи евентуално ще разрешат на моряци, които не съумеят да се приберат довечера във Варна, да нощуват на един от корабите и той ще бъде запечатан сутринта.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР