Шестима министри от кабинета ще вземат участие в последния за

...
Шестима министри от кабинета ще вземат участие в последния за
Коментари Харесай

Двама от новите министри за първи път на парламентарен контрол

Шестима министри от кабинета ще вземат присъединяване в последния за лятната пленарна сесия парламентарен надзор.

Първи на трибуната ще се качи новият здравен министър проф. доктор Костадин Ангелов , чието присъединяване в контрола ще бъде дебютно, откогато заема поста. Към него са адресирани четири въпроса, свързани с политиката на държавното управление за понижаване на отговорностите на държавните и общинските болници; съществуване на болни или заразоносители с Covid-19 от Център за незабавна здравна помощ в Русе; положението на отделението по хемодиализа в „ Многопрофилна болница за интензивно лекуване – Троян “ и критериите за смяна на противоепидемичните ограничения в страната.

След него ще дава отговор районният министър Петя Аврамова , която би трябвало да даде информация за проблематичния пътен сектор сред с. Блатница и Стрелча.

Трети пред депутатите ще приказва новият началник на Министерство на вътрешните работи Христо Терзийски , който също ще взе участие на надзор за първи път, пояснявайки критериите и броя чиновници в неговото ведомство, които имат право да употребяват туристически ваучер за отмора на море в България.

Евентуални проблеми при изплащането на пенсии на хора с увреждания – по този въпрос изясненост ще би трябвало да внесе министърът на труда и обществената политика Деница Сачева.

Условията на труд в детските градини и финансиране на системата на висше обучение – с това са свързани питанията, отправени до просветния министър Красимир Вълчев.

Последен на трибуната ще излезе министърът на околната среда и водите Емил Димитров, който би трябвало да изясни какви ще са дейностите на министерството по отношение на едно от решенията Върховния административен съд.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР