Шестима мигранти загинаха при тежка катастрофа близо до град Александруполис,

...
Шестима мигранти загинаха при тежка катастрофа близо до град Александруполис,
Коментари Харесай

Гръцката полиция залови двама българи за трафик на хора

Шестима мигранти починаха при тежка злополука покрай град Александруполис, а други 10 души са в тежко положение с заплаха за живота, заяви БНР.

Мигрантите платили на българските трафиканти по 2 хиляди евро, с цел да бъдат закарани до Солун, сочат показанията им пред полицията.

Двамата трафиканти, предизвикали злополуката, са в прокуратурата в град Александруполис. По информация на локалните медии и двамата са български жители.

Те са правили трансфер на 16 незаконни мигранти, влезнали през сухопътната граница от Турция. В непосредственост до град Александруполис попадат на полицейска обсада. Не стопират за инспекция и с висока скорост колата пада във воден канал.

Шестима от мигрантите умират на мястото на злополуката, другите 10 са в тежко положение в болничното заведение. Лекуващите лекари се пробват да спасят живота на двама, само че към този момент не дават вяра.

Двамата трафиканти, които не са потърпевши, изоставят колата и създали опит да се скрият от полицията, само че в следствие са задържани.

Гръцката полиция взаимно със специфични елементи на европейската организация по защита на границите са засилили контрола на всички вероятни точки за незаконно влизане в Гърция. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР