Шестима медици вече са избрани да спасяват пациенти с първата

...
Шестима медици вече са избрани да спасяват пациенти с първата
Коментари Харесай

„Мисия: Въздушни линейки” в „Темата на NOVA“

Шестима медици към този момент са определени да избавят пациенти с първата въздушна кола за спешна помощ , която се чака да дойде в България при започване на януари.

Обучени са и първата група водачи. Тази седмица в „ Темата на NOVA ” журналистът Деница Суруджийска и операторите Кирил Тасев и Николай Кънчев ревизират по какъв начин и от кой момент ще проработи новата система за помощ по въздуха.

Страната ни към момента е единствената в Европа, в която няма настоящи медицински хеликоптери . А с въздушните коли за спешна помощ годишно могат да бъдат спасявани хиляди хора. Очаква се системата у нас да бъде построена съгласно европейските модели. Затова и екипът на NOVA – дружно с кореспондентите Петя Желева и Натали Пашева, ще ревизира по какъв начин работи хеликоптерното избавяне в посочените за образец Франция и Германия. А по какъв начин ще се промени незабавната помощ у нас, на кого ще оказват помощ въздушните коли за спешна помощ и кой ще поеме финансирането?

Гледайте „ Мисия: Въздушни коли за спешна помощ “ в “Темата на NOVA ” на 16 декември, незабавно след Новините на NOVA в 19:00 часа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР