Шестима кандидати продължават в надпреварата за 100 млн. лева за

...
Шестима кандидати продължават в надпреварата за 100 млн. лева за
Коментари Харесай

Шестима кандидати се борят за 100 млн. лв. в помощ на стартиращи компании

Шестима претенденти не престават в конкуренцията за 100 млн. лв. за основаването на три нови фонда за ускорение и начално финансиране за започващи компании. Инициативата се реализира от Фонд на Фондовете и е финансирана със средства от Оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност " 2014-2020.

Ресурсът от оперативната стратегия е 100.3 млн. лв. и е самостоятелен за основаването на три обособени фонда: Фонд за ускорение и финансиране на начален стадий I: 27.3 млн. лв., Фонд за ускорение и финансиране на начален стадий II: 35.7 млн. лв. и Фонд за финансиране на начален стадий: 37.3 млн. лв.. Това оповестяват от Фонда на фондовете. тази конструкция бе основана, с цел да сплоти менажирането на всички европейски средства.

Едно от изискванията към претендентите в процедурата за асортимент е тези средства да бъдат допълнени с частно съфинансиране предоставено от тях и други частни вложители от най-малко 10% за първите два фонда и най-малко 30% за третия.

Трите фонда ще покрият съвсем цялостния витален цикъл от началната фаза на започващите предприятия. Те ще могат да поддържат, както новосъздадени компании с новаторски бизнес хрумвания, по този начин и към този момент съществуващи такива, които имат потребност от капитал, с цел да създадат първите си стъпки на пазара, показват от фонда.

Това е първият дялов инструмент, прилаган от Фонд на Фондовете и ориентиран напълно към вложения в започващи предприятия. В края на предходната година Фонд на Фондовете пусна на пазара и дългов инструмент за започващи компании предоставящ опция на компании с бизнес история от не повече от 2 години да получат микро заеми до 49 хиляди лв. при преференциални условия. Инструментът е към този момент на пазара и се предлага чрез двата определени финансови медиатори " СиС Кредит " АД и " Микрофонд " АД.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР