Шестима горски рейнджъри са били убити, а двама са били

...
Шестима горски рейнджъри са били убити, а двама са били
Коментари Харесай

Касапница с шест трупа в национален парк в Конго

Шестима горски рейнджъри са били убити, а двама са били ранени в престрелка в народен парк Вирунга в Демократчна Република Конго, оповестява „ Франс Прес “.

Паркът, който е най-старият народен парк в Африка и е част от международното завещание на ЮНЕСКО, е прочут като дом на сериозно застрашения тип планинска горила.

„ Група въоръжени мъже са нападнали рейнджърите в края на парка. Шестима чиновници на парка са били убити, а двама са тежко ранени. Двама от нападателите също са били убити “ разяснява пред „ Франс прес “ локалният представител на държавното управление Алфонс Камбале.

Национален парк Виругна е основан през 1925г. и заема повърхност от 7800 квадратни километра. Това е най-голямата гориста предпазена зона в Африка, както и една от дребното непокътнати дъждовни гори на континента. В него живеят към една четвърт от сериозно застрашените планински горили.

Нападението над рейнджърите не е казус, във Вирунга постоянно се случват сходни произшествия. Паркът се охранява от над 600 въоръжени рейнджъри, а през последното десетилетие жертвите на сходни офанзиви са над 200. Причина за това са наличните в парка находища от петрол и редки минерали, до които локални незаконни групи се пробват да доближат.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР