6 души загинаха, включително 3 деца, след като влак блъсна SUV, разбивайки го „като кутия за безалкохолни напитки“, казва шерифът на Флорида

...
Шестима души загинаха, включително три деца, след като влак удари
Коментари Харесай

Шестима души загинаха, включително три деца, след като влак удари SUV, докато пресичаше железопътни релси в окръг Хилсбъро, Флорида, в събота вечерта, според офиса на шерифа.

Респондентите бяха оставени потресени от последвалата сцена на касапница, която остави SUV Cadillac Escalade да изглежда „като кутия за безалкохолна напитка, която е била разбита“, каза шерифът на окръг Хилсбъро Чад Хронистър на пресконференция в събота.

Товарният влак се е движил с над 55 мили в час, когато се е ударил в SUV, който е карал седем души на quinceañera парти, каза Chronister.

Видеозапис, заснет от камера в предната част на влака, изглежда показва как шофьорът на SUV спира до прелеза и кара бавно през него, без да спира, за да погледне в двете посоки, каза шерифът.

Кондукторът на влака направи всичко възможно, за да намали, когато превозното средство се приближи, както и нададе дълги клаксони и мига светлините на влака като предупреждение, каза той. Свидетел, паркиран до релсите, каза, че също е ударил клаксона, за да предупреди шофьора на SUV, каза Chronister.

 CSX казва, че времето очевидно е било фактор за дерайлирането на неговия влак в понеделник сутринта. class= CSX казва, че времето очевидно е било фактор за дерайлирането на неговия влак в понеделник сутринта. KYW

След като е бил ударен, „всъдеходът, както можем да видим от видеото, започва да катапултира и да се обръща яростно няколко пъти, преди да се приземи на разстояние от този прелез“, каза Chronister пред репортери.

Депутати и първа помощ пристигнаха на мястото на сблъсъка малко преди 19 часа. Събота и незабавно започнаха спасителни усилия, каза Chronister.

Първите респонденти успяха да спасят шофьора и пътника на предната седалка на SUV и ги откараха в регионалната болница в Лейкланд в „критично и тежко състояние“, каза Chronister.

Останалите петима пътници от разбития Escalade са били "насилствено катапултирани" и обявени за мъртви на място, каза Chronister.

Говорителят на офиса на шерифа Джесика Ланг каза пред CNN в неделя, че шофьорът на джипа е починал през нощта в болницата.

Ланг идентифицира починалия като Джулиан Ернандес, 9; Якуб А. Лопес, 17 г.; Алиса Ернандес, 17 г.; Анаелиа Ернандес, 22 г.; Енеделия Ернандес, 51 г.; и Хосе Г. Ернандес, на 52 години.

Връзките между жертвите все още се установяват, каза Хронистър в събота, но добави: „Вярвам, че тази нощ окръг Хилсбъро загуби едно от семействата си.“ Той каза, че сцената на катастрофата е била ужасна за гледане.

„Всеки, който отиде и види касапницата, която е била създадена, когато комбинирате това с факта, че някои деца са загубили живота си тук, може би цяло семейство е загубило живота си тук тази вечер – всички сме видимо потресени“, каза Хронистър. „Разтърсени сме в основата си, след като станахме свидетели на случилото се тук тази вечер.“

Железопътният прелез, където е станал сблъсъкът, няма прелезни рамена, които да спрат колите да пресичат, когато през него минава влак, каза Chronister.

Той каза, че е маркиран със знак Стоп и индикатор за железопътен прелез, за ​​да насърчи хората да спрат и да погледнат в двете посоки, преди да пресекат. Има само няколко къщи от другата страна на железопътния прелез и районът не е много добре пътуван, каза шерифът.

Службата на шерифа разследва причините за катастрофата.

Сузана Кулинан от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg