Шестима души, сред които и три деца, загинаха, след като

...
Шестима души, сред които и три деца, загинаха, след като
Коментари Харесай

Шестима мигранти загинаха в катастрофа в Северна Гърция

Шестима души, измежду които и три деца, починаха, откакто дребен ван, пренасящ мигранти, катастрофира на автомагистрала в Северна Гърция, съобщи " Асошиейтед прес ". Други четирима са съществено ранени.

Според полицията във вана са се возели 16 мъже, дами и деца, когато той се е отклонил от пътя и се е блъснал в скали покрай град Кавала. Трима от оживелите са признати в болница със съществени пострадвания, един е бил опериран поради счупвания, а останалите шестима са по-леко ранени.

Шофьорът, който е член на група за контрабанда на мигранти, също е измежду починалите. Според управляващите мигрантите са сирийски и иракски жители. Полицията съобщи, че повода за злополуката не е ясна и ванът не е бил преследван от полицейски коли сега на случая. Той е идвал от североизточния район Еврос на границата с Турция.

Подобни произшествия са чести, тъй като контрабандистите се пробват да транспортират търсещите леговище в препълнени транспортни средства допустимо най-бързо до Солун, от време на време до момента в който са преследвани от полиция.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР