Шестима души, спасили детски живот, бяха наградени в Карлово. Отличията

...
Шестима души, спасили детски живот, бяха наградени в Карлово. Отличията
Коментари Харесай

Шестима души, спасили детски живот, бяха наградени в Карлово

Шестима души, избавили детски живот, бяха наградени в Карлово. Отличията на спасителите на 11-годишното момиченце и две нейни връстнички, озовали се в рискова обстановка на 10 март край водопад Сучурум, връчиха шефът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков и кметът на Община Карлово доктор Емил Кабаиванов.
 
На тържествена гала в постройката на общината почетни грамоти, плакети и златни значки с облика на Левски получиха младите карловци Тони Танчев, ефрейтор Никола Върбанов от 61-а Стрямска бригада, Станимира Иванова и Радина Петрова и полицейските чиновници от районното ръководство мл. инспектори Ивайло Свиленов и Симеон Иванов. От името на околните на децата специфична признателност към шестимата насочи и майката на потърпевшата тийнейджърка.
 
„ Връчвайки оценките, желая да пожелая на всички да не престават да бъдат на първо място хора с огромни сърца и с държанието си да са пример на добрина и човещина “, изрече своето надълбоко почитание към четиримата младежи за проявената храброст и изпълнен цивилен дълг при бързата и съответна реакция в спасяването на детския живот старши комисал Атанас Илков. Едновременно с това той не скри гордостта си от проявения висок професионализъм и човечност от страна на отзовалите се на сигнала двама служители на реда, определяйки ги като образец за подражателство измежду останалите чиновници в ОДМВР на Пловдив.
 
В Карлово Илков организира работна среща с кметове от обитаемоте места от Карловския район. По време на диалозите бяха разисквани детайлности към визитите на мобилните полицейски екипи и включването в състава им и на представители от пожарната, а също и ориентираните общи старания за създаване на цялостна система за видеонаблюдение на територията региона.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР