Шестима души се считат за загинали при срутването на моста

...
Шестима души се считат за загинали при срутването на моста
Коментари Харесай

Шестима работници се считат за загинали след срутването на моста в Балтимор

Шестима души се смятат за починали при сриването на моста в Балтимор , щата Мериленд, Съединени американски щати, оповестява АП. 

Висш началник на компанията, наела строителните служащи, сподели, че  за шестима от служащите на компанията се допуска, че са мъртви, а  един служащ е приет в болница.

Джефри Прицкер, изпълнителен вицепрезидент на Brawner Builders, сподели, че те са  работили в средата на сектора на моста , когато се е случила злополуката и е разрушила моста.

Телата на служащите към момента не са извадени, само че се допуска, че са починали поради дълбочината на водата и времето, минало от злополуката, сподели той.

" Това беше изцяло непредвидено, сподели той. Не знаем какво друго да кажем. Ние се гордеем с ограниченията за сигурност и използваме знаци, светлини и бариери, добави той. Но в никакъв случай не сме планували, че мостът ще се срути. "
 Съединени американски щати преглеждат като случай нещастието в Балтимор Обновена
Съединени американски щати преглеждат като случай нещастието в Балтимор

Това беше първото огромно сриване на мост от удар на транспортен съд от към 40 или 50 години

Припомняме, че по-рано беше обявено, че осем души са били на моста по време на конфликта, а шестима са в неопределеност. Това съобщи министърът на превоза на щата часове след конфликта, който затвори едно от най-натоварените пристанища в Съединените щати.

Срутването беше резултат от инцидентен конфликт на транспортен съд с опората му; това беше несъзнателно деяние. Това съобщи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън.

" В момента нямаме никакви индикации, нито причина да считаме, че това е тенденциозен акт ", сподели американският водач. Според него " всичко сочи, че става дума за ужасяващ случай ".

" Предварителното следствие сочи трагичен случай ", сподели и губернаторът на Мериленд Уес Мур на брифинг и няма достоверни доказателства за тероризъм.

Контейнеровоз се разруши в четирилентов мост в американското пристанище Балтимор по мрачно във вторник, причинявайки сриването му и рухването на коли и хора в реката изпод.

Спасителите извадиха двама оживели, единият от които остава в болница. Издирването продължава в река Патапско, откакто големи сектори от 2,57 километровият мост " Франсис Скот Кий " се срутиха във водата.
 Мост в Балтимор рухна, откакто бе ударен от транспортен съд
Мост в Балтимор рухна, откакто бе ударен от транспортен съд

Контейнеровозът пътувал от Балтимор за Шри Ланка

Движението в пристанището на Балтимор е спряно до второ разпореждане, оповестиха транспортните управляващи на Мериленд. Това е най-натовареното пристанище в Съединени американски щати за колета на коли, обработвайки повече от 750 000 транспортни средства през 2022 година, съгласно данните на пристанището.

Затварянето на едно от огромните пристанища на източното крайбрежие на Съединени американски щати ще наруши доставките на артикули от коли до въглища и други артикули като захар. Това основава усложнения и усилва закъсненията и разноските по североизточното крайбрежие, споделят специалисти. Пристанището обработва най-вече импорт на коли и е измежду най-големите за експорт на въглища.

Мостът " Франсис Скот Кий " беше основната пътна артерия за водачите сред Ню Йорк и Вашингтон, които се опитваха да избегнат центъра на Балтимор. Това беше един от трите метода за секване на пристанището на Балтимор с размер на трафика от 31 000 коли дневно или 11,3 милиона транспортни средства годишно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР