Шестима души, съпричастни към отглеждане на конопени растения в Търговище,

...
Шестима души, съпричастни към отглеждане на конопени растения в Търговище,
Коментари Харесай

Разкриха високотехнологична наркооранжерия в Търговище, има задържани /снимки/

Шестима души, съпричастни към развъждане на конопени растения в Търговище, са арестувани за период до 24 часа от чиновници на бранш „ Специализирани тактически дейности “.
Действията почнали преди повече от месец след получена информация за нерегламентирана активност по развъждане на конопени растения на двама мъже от Шумен. Криминалисти почнали да следят солидна двуетажна сграда в Търговище и открили, че мястото се посещава постоянно от мъж.
В ранните часове на 11 август криминалисти от ГДНП, Търговище и Шумен ревизирали пространствата и задържали двама мъже от Шумен и жена от Велики Преслав при влизането им в халета в солидната сграда в покрайнините на Търговище. Малко по-късно на място пристигнали двама 40-годишни мъже от Велики Преслав и 37-годишен мъж от Търговище, които също са арестувани.
Открити са шест големи пространства за развъждане на марихуана, ситуирани в двуетажната промишлена постройка. В четири от тях се полагали грижи за над 7000 саксии, засадени с растения от рода на конопа. Всички пространства били оборудвани с високотехнологични лампи, системи за климатизация, вентилация, надзор на влажността на въздуха и температурата. За растежа на насажденията били употребени обогатена почва и препарати за стимулирането им.
Иззети са близо 42 кг суха тревиста маса, която при направения полеви наркотест реагирала на марихуана. На първия етаж в постройката било обособено помещение за сушене на зелената листна маса с съоръжение за дробене на конопените растения. Всички системи се поддържали от мощен дизелов електрогенератор за произвеждане на електричество, захранван с гориво от огромни съдове.
Според криминалисти плантацията в Търговище е най-добре оборудваната и с максимален брой растения от рода на конопа, на която са попадали чиновниците на реда в региона.
Благодарение на сполучливата спецоперация до пазара не е стигнало голямо количество от високорисковото наркотично вещество.
Открити в арестуваните са още наркотични субстанции и огромна сума пари.
Действията по следствието се реализират и все още.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР