Шестима души са загинали, а трима се водят безследно изчезнали

...
Шестима души са загинали, а трима се водят безследно изчезнали
Коментари Харесай

Наводнения взеха жертви в Италия

Шестима души са починали, а трима се водят безследно изчезнали в Ливорно, област Тоскана поради наводнения, оповестява Ройтерс, като се базира на уеб страницата на в. " Кориере каузи сера ".

Според организация Франс прес, която цитира пожарникари, жертвите на изобилните превалявания са над пет, като четирима са семейство, намерено в наводнената си къща в Ливорно, където се е изсипал извънредно мощен дъжд за четири часа тази нощ, трансформирайки улиците в реки и отнасяйки коли.

" Кориере каузи сера " посочи, че става дума з а момиченце, родителите му и дядото . Тялото на различен човек е било намерено в зона на свлачища.
 Ливорно БГНЕС
" Извънредната обстановка не е завършила ", показва локалната администрация в уеб страницата си.
 
Кметът на Ливорно Филипо Ногарин дефинира обстановката като трагична, сложна и сериозна.
 
Torrential rain hits Tuscany

LIVE from #Livorno: https://t.co/yz3AZo28b8 pic.twitter.com/iiaNw11acY
— Ruptly (@Ruptly) September 10, 2017 За Флоренция е разгласен оранжев код, като бурите почнали нощес от Северна Италия, се придвижват на юг.

Подлезите в Рим са затворени като защитна мярка.
 Ливорно БГНЕС
Националната конфедерация на селскостопанските производители Колдирети (Coldiretti) разяснява, че неприятното време е настъпило незабавно след сушата , поради която земята е по-суха от нормално и не може да поеме дъждовете.
 
The flood in #Livorno today 10/09/17 pic.twitter.com/Hq8xUBxNsH
— Ryma (@ryyma12) September 10, 2017 Валежите в Тоскана са намалели с 57 % това лято , отбелязва организацията, представена от Франс прес.

" Тропикализацията на климата усилва крайностите във времето - горещи талази, мощни превалявания, градушки, които вредят на националното селскостопанско произвеждане ", показва Колдирети.

Според организацията през последните 10 години вредите възлизат на 14 милиарда евро.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР