Шестима души са загинали, а четирима се водят за изчезнали

...
Шестима души са загинали, а четирима се водят за изчезнали
Коментари Харесай

6 загинали и 4 изчезнали след дъждовете в Северен Китай

Шестима души са починали, а четирима се водят за изчезнали след проливни дъждове в североизточната китайска провинция Дзилин, оповестяват държавните медии. Това са последните смъртни случаи от траялите повече от седмица бедствия, свързани с метеорологичните условия в страната.

През последните седмици Китай беше обиден от рекордно мощни дъждове, като в петък Пекин заяви, че през предишния месец естествените бедствия са предизвикали гибелта или изгубването на 147 души.

И още шестима починали и четирима изчезнали след проливни дъждове в североизточния град Шулан, заяви държавната осведомителна организация Синхуа, като се базира на локалните управляващи.

Според Синхуа проливните дъждове в региона към този момент са " главно завършили ", като съвсем 19 000 души са евакуирани и са основани 21 " краткотрайни уреди за пренасяне ".

Проливните дъждове, провокирани от бурята " Доксури ", която удари континентален Китай като ураган, преди да се насочи на север, са най-силните, регистрирани от 140 години насам, от когато стартират записите.

Продължават интервенциите по почистване след изобилните превалявания, които унищожиха инфраструктурата и наводниха цели региони.

Държавният ефирен оператор CCTV излъчи видеозапис на възстановителните работи в североизточната провинция Хейлундзян, на който се вижда по какъв начин селяни употребяват лопати, с цел да разчистят калната вода от постройките.

През последните седмици милиони хора по света бяха наранени от рискови метеорологични феномени и продължителни горещини - феномени, които съгласно учените се утежняват от изменението на климата.

Пекин остава в действие алена паника заради " геоложки опасности " като свлачища, свързани с неприятното време.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР