Шестима души са задържани на днешния протест, а двама са

...
Шестима души са задържани на днешния протест, а двама са
Коментари Харесай

Полицията арестува водни пистолети на протеста |

Шестима души са арестувани на днешния митинг, а двама са оповестени за търсене,  разгласи Тони Тодоров, зам.-началник на Отдел " Охранителна полиция " в Столична дирекция на вътрешните работи във връзка митингите, които бяха извършени през днешния ден сутринта.

От арестуваните - трима са носили неразрешени предмети, а един е бил без документи за идентичност. Те са отведени в районните ръководства.

Полицията разгласи, че по-рано днес в Градската градина и региона са открити доста камъни, 10-литрова туба с цветна течност, 9 половин литрови шишета с течност, както и железни пръти.

" Част от нещата, които намерихме, са много обезпокоителни при вероятно потребление на митинга. Намерихме доста камъни, които бяха струпани на купчини. Има и предмети, които са останали от вечерта и са попаднали инцидентно тук ", каза Тодоров.

Той сподели, че към момента нямат концепция кой е оставил тези предмети.

" Можем да предположим, че са оставени с някаква цел. Най-вероятно някои неприятни хора желаят нещо да се случи. В момента се преглеждат записите от камерите в региона ", сподели още Тодоров.

С построените пунктове се опитваме да преодолеем това. Постоянно работим и има резултат. Тук сме да опазим публичния ред, разяснява Тодоров във връзка обстановката на 2-и септември, когато голям брой бомби и павета бяха хвърляни от агитки по органите на реда.

" Някои от ораторите на протестиращите спекулират с това, което се прави от чиновниците на Министерство на вътрешните работи, само че това не е правилно. Желанието на всички е да се организира този митинг по кротичък път ", сподели още Тодоров.

От Нова телевизия допуснаха, че водните револвери могат да бъдат напълнени със алкохол, запалителна течност или други рискови субстанции.

" Това евентуално е бил претекстът на полицията да не позволява сходни предмети на площада ", написа Нова телевизия.

Междувременно основателите на антиправителствените митинги от Отровното трио - адв. Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и Велислав Минеков – качиха фотоси от Първо районно ръководство, на които се виждат арестувани водни револвери. 

" Това не е смешка: Задържане в 1 районно управление (на МВР) - Столична дирекция на вътрешните работи до 24ч.! " Тежко въоръжен " мъж хванат на митинга. Оръжията са показани на фотосите... Адв. Полина Велчева е при него сега ", написаха от Отровното трио. 



Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР