Шестима души са в неизвестност и заради това се предполага,

...
Шестима души са в неизвестност и заради това се предполага,
Коментари Харесай

След срутването на моста в Балтимор: Шестима са в неизвестност

Шестима души са в неопределеност и поради това се допуска, че са починали , откакто контейнеровоз се удари в в американския град Балтимор . Бреговата защита заяви, че е спряла издирването и е насочила напъните си за възобновяване, предава „ BBC “.

Няколко транспортни средства са се движили по моста , дълъг над 2,6 километра, когато е паднал , откакто корабът се е блъснал в конзола . Длъжностни лица настояват, че плавателният съд е имал „ проблем със зареждането “ и е подал сигнал за помощ малко преди злополуката.

В интервенцията за издирването на шестимата изчезнали са се присъединили лодки и хеликоптери . Други двама са били извадени от водата, като положението на единия е тежко .

Снощи контраадмирал Шанън Гилрийт от бреговата защита на Съединени американски щати е споделил, че за изчезналите мъже се счита, че са мъртви поради ниската температура на водата и продължителността на времето, което са прекарали в нея. Властите разкриват, че изчезналите са били част от строителна бригада , ремонтираща дупки по пътя по време на счупването на моста.

Контейнерният транспортен съд „ Dali “, плаващ под флага на Сингапур , се е блъснал в опорна колона на 47-годишния мост в 01:30 (05:30 GMT), причинявайки сриването му. Той е отпътувал от терминала в Порт Бриз към 00:45 ч. на път за столицата на Шри Ланка, Коломбо . Агенция на федералното държавно управление на Съединени американски щати заяви, че корабът е „ изгубил задвижване “, до момента в който е напускал пристанището.

Падналият мост. Снимка: Baltimore County Police Department, Фейсбук

След това екипажът е предизвестил транспортните чиновници на Мериленд за вероятен конфликт , съгласно некласифициран отчет на Агенцията за киберсигурност и сигурност на инфраструктурата за случая. Губернаторът на щата Мериленд Уес Мур сподели, че може да удостовери, че „ екипажът е уведомил управляващите за проблем с електрозахранването “ , добавяйки, че корабът е изгубил зареждане, преди да се разбие в една от колоните, поддържащи моста. Няколко транспортни средства , в това число „ едно с размерите на ремарке с влекач “ , са паднали във водата .

Пожарната работа на Балтимор, бреговата защита на Съединени американски щати и други организации от щата Мериленд са се присъединили в избавителната интервенция. Шефът на пожарната в Балтимор Джеймс Уолъс удостовери, че двама души са били избавени и един от тях е бил „ превозен до локален незабавен център … в доста тежко положение “ . По думите му приливът е представлявал предизвикателство за избавителните действия. Според спасителите друга огромна грижа са били „ изискванията на заледяване “ , с температури на въздуха към 3C покрай моста.

Кметът на Балтимор Брандън Скот разказа случая като „ немислима покруса “, добавяйки, че фокусът сега би трябвало да бъде върху „ хората, животите, душите… има хора във водата, които би трябвало да измъкнем и това е единственото нещо, което би трябвало да се приказва. “

Министърът на превоза на Мериленд Пол Уидефелд сподели, че инженери са на мястото и дефинират структурното влияние на сриването.

Транспортната компания „ Synergy Marine Group “ разяснява пред „ BBC “, че на кораба е имало 22 души , в това число екипаж напълно от Индия и двама локални поданици на Балтимор, служещи като пристанищни водачи, и че нямала информация за потърпевши . Пилотите са хора с знания за локалния регион, които се качват на борда на кораби и оказват помощ да се маневрират във и от пристанището.

В изказване от компанията споделиха още, че точната причина за случая към момента не е открита и че „ сътрудничи напълно “ на федералните организации. Корабният колос „ Maersk “ съобщи, че е наел кораба и транспортира товара за своите клиенти.

„ Ужасени сме от случилото се в Балтимор и мислите ни са с всички наранени “, се споделя в изказване . На борда на кораба не е имало екипаж и чиновници на „ Maersk “.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи, че ще посети Балтимор допустимо най-скоро и че напъните за търсене и избавяне би трябвало да бъдат приоритет. По думите му сриването е било случай и федералното държавно управление ще „ заплати цялата цена на този мост “ – разноските, добави той, ще би трябвало да бъдат утвърдени от членовете на Конгреса.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР