Шестима души са били ранени при ракетен удар в Одеския

...
Шестима души са били ранени при ракетен удар в Одеския
Коментари Харесай

Ракети летят и по Одеса

Шестима души са били ранени при ракетен удар в Одеския район в Южна Украйна. Ракетата е била изстреляна от съветски стратегически бомбардировач Ту-22 , заяви в понеделник командването на южната защита на Украйна, представено от УНИАН.

Според управляващите измежду жертвите има и едно дете.

В резултат на удара са разрушени няколко жилищни къщи и икономически постройки с приблизителна повърхност от 500 квадратни метра в жилищния регион на едно от селата в района. Пожарникарите към момента се борят с огъня, провокиран от нападението.

По информация на командването " Юг " стихия в Черно море към момента блокира корабоплаването от съветския флот, само че два кораба са в подготвеност да нанесат ракетни удари.

Вчера бе обявено, че да спре ракети, изстреляни от окупирания Крим.

В последните два дни Русия нанася масирана ракетна офанзива, а през вчерашния ден нападна в това число и към столицата Киев.
 Взривове в Киев
Взривове в Киев

Съобщава се за пожар в 9-етажна жилищна постройка и за потърпевши

Това е първият сходен огромен удар по Киев от края на април и евентуално е директен отговор на срещата на западните водачи на Г-7, сходно на предходните удари на 29 април по време на визитата на генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш в Киев.

Масирана против Украйна удариха град Житомир и предградията му, както и централния украински град Днепър и Запорожие в югоизточната част на страната, обстрел имаше и по западната област Лвов. Тогава з а пръв път и съветски бомбардировачи изстреляха крилати ракети и от въздушното пространство на Беларус.
 Ракети летят по Централна и Западна Украйна
Ракети летят по Централна и Западна Украйна

Житомир, Яворов, Днепър
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР