Шестима души от Дома за възрастни хора в Ямбол са

...
Шестима души от Дома за възрастни хора в Ямбол са
Коментари Харесай

Огнище на COVID-19 в социален дом в Ямбол

Шестима души от Дома за възрастни хора в Ямбол са умряли след епидемиологичния гърмеж от COVID-19. Двама от тях са били имунизирани, само че над 80-годишна възраст и с голям брой болести.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29959
Към момента огнището на болестта е овладяно. Отрицателни са всички 126 теста, направени през вчерашния ден и през днешния ден на потребителите и на личния състав, заяви пред публицисти шефът на Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ доктор Радостина Калчева.

Първите случаи на ковид са диагностицирани в края на предходната година, само че разрастващо се огнище беше оповестено преди седмица, напомня Българска телеграфна агенция.

Според шефа на РЗИ, болестта най-вероятно е импортирана от личния състав или от консуматори, които излизат и контактуват на открито. Впоследствие се е популяризирала измежду 21 настанени и четирима работещи - две санитарки, трудотерапевт и водач. Едва 30 % от личния състав е имунизиран, сподели доктор Калчева.

По думите ѝ, при многократните инспекции в Дома за възрастни хора в Ямбол не са установени съществени нарушавания на противоепидемичните ограничения. Заради случая обаче РЗИ стартира още по-засилени инспекции в обществените институции в региона за недопускане на сходна обстановка.
 
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29959  Спират плановия банкет в лечебните заведения в Пловдивска област Спират плановия банкет в лечебните заведения в Пловдивска област  Засега няма да затварят учебни заведения в област Разград поради COVID-19 Засега няма да затварят учебни заведения в област Разград поради COVID-19  Жертвите на COVID-19 в света са над 5 милиона Жертвите на COVID-19 в света са над 5 милиона
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР