Шестима души, обявени за общодържавно издирване като обвиняеми и свидетели

...
Шестима души, обявени за общодържавно издирване като обвиняеми и свидетели
Коментари Харесай

Шестима, обявени за общонационално издирване, са заловени при специализирана операция в Търговище

Шестима души, оповестени за общодържавно търсене като обвинени и очевидци по разнообразни каузи, са открити по време на профилирана полицейска интервенция /30 януари - 2 февруари/ в Търговище. Образувани са три бързи производства - за осъществена кражба в търговищко село, за ръководство на МПС с централизация над 1,2 промила алкохол и след отнето удостоверение за правоуправление, оповестяват на конференция в Окръжната прокуратура в Търговище.

В брифинга участваха окръжният прокурор Диляна Стоянова, представителят на Окръжната прокуратура Васил Ангелов, районния прокурор Любен Владимиров и шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи в Търговище ст. комисар Николай Ненков и административният началник на Районната прокуратура в Търговище Любен Владимиров.

Прокуратурата във Варна оповести резултатите от тридневната спецакция в региона

При масираните дейности в границите на тридневната интервенция под управлението на прокуратурата е била разкрита кражба от дружество в Антоново. Извършени са инспекции в питейни и увеселителни заведения в региона, в автокъщи, заложни къщи, игрални зали, автоморги, пунктове за изкупуване на боклуци, места за продажба на земеделска техника. За установени редица нарушавания са наложени съответните наказания и са дадени наставления за премахване на нередностите, добави Ненков.

"Предприети са нужните ограничения за оптимално ускорение на следствието случаи, когато има еднакъв обвинен по две и повече досъдебни производства ", изясни ст. комисар Ненков.

Съвместната активност на чиновници на дирекцията с техни сътрудници от зоналното жандармерийско отделение във Варна ще продължи за в допълнение усилване на полицейското наличие в дребните, отдалечени и обезлюдяващи обитаеми места на региона.

Петима в ареста за пране на съвсем 2 млн. лева

"Постигнахме положителни резултати по време на тридневната интервенция. Тя никога няма да остане еднократна демонстрация - в противен случай, противодействието и ограничението на битовата престъпност в региона продължава и ще се води всекидневно ", бе безапелационна прокурор Диляна Стоянова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР