Шестима души бяха убити при стрелба днес на парад по

...
Шестима души бяха убити при стрелба днес на парад по
Коментари Харесай

Стрелба на парад за 4 юли в предградие на Чикаго, има убити и ранени

Шестима души бяха убити при пукотевица през днешния ден на церемониал по случай деня на независимостта на Съединени американски щати в предградие на Чикаго, съобщи Ройтерс.

Двадесет и четирима души са приети в болница след стрелбата.

Управата на град Хайлънд парк заяви, че полицията е разкрила винтовка на мястото на престъплението.

Силите на реда " търсят обвинения. Бяха открити следи от огнестрелно оръжие ", написа в изказване, оповестено на уеб страницата на градската администрация.

" Множество чиновници на правоохранителните органи се отзоваха на сигнала и обезопасиха периметъра към центъра на Хайлънд парк ", се споделя още в изказването.

Вестник " Чикаго сън таймс " заяви, че парадът ненадейно спрял 10 минути след неговото начало, откакто били чути изстрели. Няколко очевидци потвърдиха пред изданието, че са чули пукотевица. Репортер на в. " Чикаго сън таймс " заяви, че е видял три покрити с одеяла тела.

Шерифската работа на Лейк каунти заяви в " Туитър ", че спомага на полицията в Хайлънд парк " със пукотевица в региона на маршрута на парада по случай деня на независимостта ".

Градски чиновници поучават хората да заобикалят центъра на Хайлънд парк.

Конгресменът Брад Шнайдър сподели, че той и екипът му се подготвяли за началото на парада, когато научил за стрелбата.

" Чувам за починали и ранени. Поднасям моите съболезнования на фамилиите и околните и ще се апелирам за ранените и за моята общественост ", сподели Шнайдър в свое известие в " Туитър ". " Стига толкоз! ", добави той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР