Шестима души бяха ранени рано днес, но никой от тях

...
Шестима души бяха ранени рано днес, но никой от тях
Коментари Харесай

Шестима души пострадаха при надбягването с бикове на фестивала Сан Фермин в Испания

Шестима души бяха ранени рано през днешния ден, само че никой от тях не пострада съществено, по време на първото надпреварване с бикове на испанския фестивал " Сан Фермин ", оповестиха медици, представени от Агенция Франс Прес.

" Шестима души бяха откарани в болница " с пострадвания по лицето или крайниците, получени при рухване или погазване по време на първото съревнование от фестивала в северния град Памплона, заяви представителят на Червения кръст Хосе Алдаба пред испанската социална телевизия.

Надбягванията с бикове, при които хиляди хора се стичат, с цел да гледат или да се причислят към група от половинтонни бикове по тесни калдъръмени улици, обичайно стартират на 7 юли и се организират всяка заран в 8:00 ч. (06:00 ч. по Гринуич) в продължение на осем дни.

" Изглежда, че нито едно от пострадванията не е съществено ", сподели Алдаба. " За 7 юли, който към момента е един от най-многолюдните, това беше " чисто " тичане ".

Събитията за тичане с бикове са акцент в летните празници в цяла Испания, като най-известен е фестивалът Сан Фермин.
От 1911 година насам 16 души са починали по време на бягането с бикове на Сан Фермин. Последният смъртен случай е през 2009 година, когато бик раздира 27-годишен испанец.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР