Шестима души бяха арестувани за предполагаем износ на стоки с

...
Шестима души бяха арестувани за предполагаем износ на стоки с
Коментари Харесай

Арести в Белгия и Нидерландия за нарушаване на санкциите срещу Русия

Шестима души бяха задържани за хипотетичен експорт на артикули с двойна приложимост в страни, глобени от Европейския съюз, заяви федералната прокуратура на Белгия във вторник, откакто полицията извърши обиски на компании и къщи в селските региони на Белгия и Нидерландия, написа POLITICO.

" Някои от търгуваните технологии могат да попаднат под разпоредбите за ембарго, използвани за избрани страни, като Русия, изключително заради въоръжен спор ", се споделя в прессъобщение на службата.

Полицията обискира " частни домове и централи на компании " в Кноке-Хайст и Екло в белгийския район Фландрия и в Ротердам и Слуис в Нидерландия, се споделя в изказването.

" Разследването ще би трябвало да дефинира дали тези стратегически и предпазени технологии може да са били пуснати на пазара в страни, където Белгия и Европейският парламент постановат законови ограничавания. "

Четирима души са арестувани за разпит в Белгия, а двама - в Нидерландия. Акциите са част от взаимно следствие с държавното управление на Съединените щати.

Според изказването на прокуратурата стоките с двойна приложимост " могат да се употребяват както с цивилен, по този начин и с военни цели, като съоръжение за дронове или ракети . Примерите включват микрочипове, акселерометри, турбинни мотори ".

Европейски Съюз наложи ограничавания върху търговията със артикули и технологии с двойна приложимост против няколко страни. Те включват Русия и Беларус за ролята им в пълномащабното навлизане на Москва в Украйна през февруари 2022 година, както и Северна Корея и Иран.
 POLITICO: Таванът на цената на съветския нефт се провали
POLITICO: Таванът на цената на съветския нефт се провали

Киев приканва за стягане на опциите за заобикаляне на санкциите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР