Шестима души бяха арестувани при специализирана акация на СДВР срещу

...
Шестима души бяха арестувани при специализирана акация на СДВР срещу
Коментари Харесай

СДВР иззе златни монети за милиони от престъпна група

Шестима души бяха задържани при профилирана акация на Столична дирекция на вътрешните работи против незаконна група за изнудване и пране на пари, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Според първичните данни обект на изнудване е бил предприемач, на който групата е пробвала да присвои целия му бизнес, употребявайки закани, прехвърляния на парцели и парични средства с подправени документи. По информация на bTV става дума за активност, обвързвана с производството на асансьорни уреди.

При осъществените претърсвания в жилища, офиси и банкови трезори са открити и конфискувани движимости за милиони левове, предмет на незаконната активност на групата.
Снимка: Министерство на вътрешните работи
В две банкови касети са открити над 35 кг злато в монети (много от които с нумизматична стойност), чийто еквивалент по предварителна оценка надвишава 4 милиона лв.. В трета касета са открити 565 000 евро в брой. Иззети са шест първокласни автомобила, за които също има данни, че са добити посредством незаконна активност.
Снимка: Министерство на вътрешните работи
Събрани са и голям брой доказателства за дейности по изпиране на пари, както и потребление на неистинен документи.

Трима от шестимата са пуснати под гаранция в размер на 150 000 лева, а останалите остават в ареста и държавното обвиняване ще желае за тях непрекъснато задържане под стража.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР