Шестима доброволци от Сливен помагаха на пострадали при наводнението в

...
Шестима доброволци от Сливен помагаха на пострадали при наводнението в
Коментари Харесай

Доброволци от Сливен помагаха в село Богдан

Шестима доброволци от Сливен помагаха на потърпевши при наводнението в село Богдан. Те се отзоваха на молба от Сдружението на общините в България, изпратена до Община Сливен за обезпечаване на доброволци. Мъжете са от непринудено формирование „ Грамадите “. В събота те са пристигнали в село Богдан и са потърсили подпомагане от кмета да ги насочи къде и с какво могат да оказват помощ. През целия ден са почиствали тиня, паднали дървета и са извадили джип, заринат от придошлата кал.

„ Такова нещо не съм виждал. Голяма покруса е сполетяла жителите на селото. Има огромна потребност от доста хора и техника. Добре е, че има младежи, които оказват помощ, само че страната не се ли намеси съществено, доста постепенно ще се оправят нещата “, сподели Димитър Петков от формирование „ Грамадите “, който е и кмет на сливенското село Глушник. Заедно с него са помагали Цветан Тенев, Христо Христов, Вичо Пенков, Иван Петров и Станислав Желязков.

Кметът Стефан Радев изрича признателност на шестимата мъже за бързата реакция след апела на Община Сливен.

„ Хората като вас носят вяра за изпадналите в сложна обстановка. Обществото има потребност от вашия образец, който да проправи път за още повече човещина и състрадателност “, сподели той.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР