Шестима български кардиолози бяха наградени на официална церемония от Дружеството

...
Шестима български кардиолози бяха наградени на официална церемония от Дружеството
Коментари Харесай

ДКБ награди шестима кардиолози, получили Европейска диплома по кардиология

Шестима български кардиолози бяха наградени на публична гала от Дружеството на кардиолозите в България за приемането на Европейска тапия по кардиология, оповестяват от ДКБ.

Те минаха сполучливо Европейския изпит по кардиология, който се организира през юни. Той се организира от Европейското сдружение по кардиология (ESC), а България е пълновръстен участник в самодейността от 2021 година

Председателят на Дружеството на кардиолозите в България доцент Васил Трайков разгласи на специфичната гала, проведена от ДКБ, че огромният им триумф е неоспорим, като добави: „ За да се осъществя този триумф за българската кардиология би трябвало преди всичко да благодарим на тримата ментори на процеса – проф. Асен Гудев, проф. Кирил Карамфилов и проф. Николай Рунев “. 

Проф. Гудев, някогашен ръководител на ДКБ, акцентира, че справяйки се с този извънредно сложен изпит, те са сложили България на картата на Европа. Бъдещият ръководител на съсловието проф. Карамфилов, добави, че към този момент има доказателство, че българската кардиология е неделима и значима част от европейската. Проф. Рунев показа опит на собствен сътрудник от Швейцария, който си е взел три месеца отпуск, с цел да се яви сполучливо на европейския изпит.

Ето и имената на кардиолозите, минали сполучливо европейския изпит по кардиология: доктор Ния Милева от СБАЛК „ Медика Кор “ – Русе, доктор Слави Яков от УМБАЛ “Царица Йоанна – ИСУЛ “, доктор Себастиан Ранчев от УМБАЛ “Александровска ”, доктор Николай Поройлиев от УМБАЛ “Царица Йоанна – ИСУЛ “, доктор Стоян Стефанов от Националната кардиологична болница и доктор Кирил Джоманов от УМБАЛ “Царица Йоанна – ИСУЛ “.

Всички са се показали чудесно, като резултатите им са над валидираната от борда на EECC оценка за прекосяване - 62 верни отговора от 120 въпроса, обясниха от ДКБ и допълниха, че се гордеят с постигнатото и поздравяват сътрудниците си. Това е част от самодейността на сдружението за стимулиране на младите български кардиолози и специализанти по кардиология да се причислят към огромната група от европейски кардиолози посредством сполучливо прекосяване на европейския изпит на ESC.  Изпитът обгръща разнообразни области от кардиологията и се базира на клинични случаи. Провежда се онлайн в границите на 3 часа.

Европейското кардиологично сдружение провежда и организира изпит за Европейска тапия по кардиология от 2018 година До 2020 година България е била със статут на наблюдаващ.

Доц. Трайков разгласи премията на отличилите се - ДКБ ще поеме присъединяване на всеки един от лекарите с европейска тапия на интернационален конгрес по кардиология, като са включени и в програмата за идващото зимно учебно заведение и на експертната среща по кардиология, с цел да споделят опит с сътрудниците си и по този начин да им оказват помощ да се приготвят за сполучливо полагане на европейския изпит по кардиология.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР