Шестима български граждани са установени и задържани на територията на

...
Шестима български граждани са установени и задържани на територията на
Коментари Харесай

Задържаха издирвани от италианските власти българи

Шестима български жители са открити и арестувани на територията на градовете Лом и Враца. Действията са извършени в понеделник от чиновници на ГДНП, бранш " Издирване “ и ОДМВР - Монтана и Враца, с присъединяване на представители на ENFAST-Италия, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. 

Операцията е стартирала след сигнал от италианските управляващи за провеждащо се в град Лече следствие за проведена незаконна група за склоняване към проституция. Според подадените данни от Апенините в нея вземат участие 22 души, най-вече българи. По-късно от италианска страна е изпратена информация за български жители, за които е издадена Европейска заповед за арест, и за които има данни, че се намират на територията на България.

В резултат на подхванатите оперативно-издирвателни дейности е открито точното местоположение на петима мъже - на 23, 21, 34, 31 и 49 години, и на 29-годишна жена, които са арестувани.

Уведомени са ДМОС-МВР и окръжните прокуратури във Враца и Монтана за следващи дейности по наложените Европейски заповеди за арест.

Успоредно с дейностите у нас, арести са подхванати и на територията на Италия.

Снимка: Пресцентър на МВР
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР