Шестима българи са били спасени от потъващо корабче край гръцкия

...
Шестима българи са били спасени от потъващо корабче край гръцкия
Коментари Харесай

Спасиха шестима българи от потъващо корабче край Лефкада

Шестима българи са били избавени от потъващо корабче край гръцкия остров Лефкада. Вчера по обяд пристанищните управляващи на Лефкада са били осведомени от капитана на кораба ¨LASKA¨ T.P. 480, че транспортен съд под гръцки байрак е в затруднено състояние, с шестима (06) на борда (граждани на България), в морската зона на Кастос Лефкада, оповестява Гръцката брегова защита.

Веднага два патрулни кораба и водолаз са се отправили към мястото. Пътуващите, в положително здраве, са били качени на други плавателни средства и безвредно трансферирани на плаваща платформа.

Корабът е потопен и бил открит от водолаза на дълбочина от почти петнадесет метра. След това се преместил на дълбочина от пет метра и е бил закотвен на плаваща платформа. Собственикът му ще би трябвало да го изнесе.

47-годишният капитан на лодката е бил задържан от пристанищните управляващи на Лефкада, които организират предварителното следствие, за нарушаване на член 277 от Гражданския кодекс. ¨Причиняване на корабокрушение¨. Не се следи замърсяване на морето от случая.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР