Шестима българи са били прегледани в болница заради обгазяването на

...
Шестима българи са били прегледани в болница заради обгазяването на
Коментари Харесай

Шестима българи са прегледани в болница заради обгазяването в Сърбия

Шестима българи са били прегледани в болница поради обгазяването на автомагистралата към Белград, покрай мястото, където дерайлира товарен трен с амоняк. Това заяви за Димитър Цонев, общоприет консул на България в Ниш.

Инцидентът е станал към 17.30 ч. в неделя край Пирот. Към момента там е в действие изключителна обстановка.

Две вагона са били пробити и оттова почнало приключване на амоняк. Превантивно водата в Бела паланка е неразрешена за пиянство, а в Ниш е спряна ВиК централата. 

„ Тази заран се организира съвещание на спешния щаб в Пирот. Очакваме да разберем каква е последната информация, какви са взетите решения, както и от кое място са потърпевшите. Следим и положението на хората, които се натровиха и бяха незабавно евакуирани. Има един умрял, само че към момента не се знае каква е повода. Той е сърдечно болен, лекуван е, и може просто да е дошъл от мястото, където в действителност са били натровени другите. Проверява се водата, замърсяването на въздуха и аргументите за случая, след който стартира приключването на газ от цистерните. Екипите работят на място. Основната задача е да се обезопасят хората, които живеят покрай индустриалната зона в Пирот, а посредством специфична карго компания рисковият товар би трябвало да бъде изместен ”, сподели за NOVA репортерът на телевизия N1 Милан Стоянович.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР