Шестима българи бяха осъдени в Швеция за трафик на хора

...
Шестима българи бяха осъдени в Швеция за трафик на хора
Коментари Харесай

Швеция осъди на затвор шестима българи за трафик на хора

Шестима българи бяха наказани в Швеция за трафик на хора и изпратени в пандиза, тъй като довели свои сънародници и ги предиздвикали да просят, написа шведското англоезично издание " Локъл ", представено от Българска телеграфна агенция.

Окръжният съд във Векшьо реши, че деветте жертви са били подложени на употреба, тъй като били принудени да просят в Южна Швеция. Ако не съберели задоволително пари, " работодателите " им ги глобявали, малтретирали или им давали по-малко храна.

Освен това съдът реши, че пометнала бременна жена е станала жертва на физически тормоз. Няма задоволително доказателства, че похищенията са причина за загубата на плода, само че в правосъдното решение се акцентира, че нападението на бременна жена единствено по себе си е съществено закононарушение.

Според съда някои от просяците са били вербувани с подправени обещания, употребявайки обстоятелството, че някои от тях са живеели в мизерни условия. " Съдът реши, че просяците са били експлоатирани по метод, поставящ ги в изключителна обстановка и че това е била задачата на дейностите на причинителите ", се споделя в решението.

Вербуването на просяци не е закононарушение в Швеция, само че трафикът на хора е. Съдът реши, че шестимата българи са отговорни за трафик на хора, а един човек беше приет за съизвършител. Те получиха присъди от година и половина до пет години и половина, според от степента на присъединяване си.

Осми мъж, разрешил на просяците да живеят в неговия дом, беше оневинен по обвиняването в помагачество. Двама от причинителите бяха приети за отговорни и за набези, а различен – за обир, с изключение на присъдите за трафик на хора.

Жертвите ще получат компенсации от 20 000 до 65 000 крони (1952 до 6344 евро).
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР