Шести пакет санкции срещу Кремъл обсъждат лидерите на ЕС на

...
Шести пакет санкции срещу Кремъл обсъждат лидерите на ЕС на
Коментари Харесай

България очаква отсрочка за ембаргото върху руския петрол


Шести пакет наказания против Кремъл разискват водачите на Европейски Съюз на Европейски съвет.

Преди началото на Съвета, водачите на няколко основни държави-членки обявиха, че има сигнали за пробив и за приемане на шестия пакет наказания. Ако това се случи, въпреки и да е неофициална информацията, България ще употребява пролонгация до края на 2024 година Няколко също основни евролидери обаче продължаваха да са песимисти, че Унгария ще даде зелена светлина на ембаргото

Ако новият пакет наказания бъде признат, българският интерес е предпазен, безапелационен е министър председателят Кирил Петков.

„ Надяваме се до декември 2024 година, това е българската позиция, с която влизаме, да можем да продължаваме да купуваме съветски нефт. Понеже има и механически аргументи на равнище рафинерия и е доста значимо като цяло за енергийната сигурност на България в този миг.

България поддържа слагането на таван на цената на газа, както и разделяне сред цена на газ и цена на електричество “, съобщи българският министър председател в Брюксел.

За да се избегне още веднъж безапелационен отвод от страна на Унгария, модифицираното предложение на Брюксел е прекъсване на вноса по море и изключване от ембаргото на доставките по тръбопровода „ Дружба “.

„ Има пробиви през последните часове. Сега ще забележим дали идва часът на истината, съобщи Шарл Мишел “, ръководител на Европейския съвет.

Унгария обаче продължава да държи в напрежение всички останали.

„ В момента няма никакъв компромис. Няма съглашение “, безапелационен е унгарският министър председател Виктор Орбан.

Лидерите ще търсят компромис да късно през нощта.

Днес Кирил Петков беше специфичен посетител на съвещанието на третата политически мощ в Европа – „ Обнови Европа “. От българска страна в това политическо семейство до момента е единствено Движение за права и свободи. „ Важно е по какъв начин те биха оправдали наранени техни членове по закона „ Магнитски “ да са на управителни функции “, разяснява министър председателят.


За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР