Шести човек от екипажа на кораба Верила (собственост на БМФ

...
Шести човек от екипажа на кораба Верила (собственост на БМФ
Коментари Харесай

Още един моряк от кораба Верила на братя Домусчиеви е арестуван заради дрогата на борда

Шести човек от екипажа на кораба " Верила " (собственост на БМФ на бартя Домусчиеви) е задържан по отношение на хипотетичното изземване на кокаин за няколкостотин милиона евро на борда на транспортен съд за насипни товари във Фойнс, графство Лимерик, оповестява ирландският вестник The Journal.

Това се случва, откакто през вчерашния ден бяха задържани петима мъже на възраст 50, 46, 44, 41 и 35 години по отношение на конфискацията на борда на кораба. Националността на шестия задържан не се загатва, само че на борда имаше 17 българи и един украинец.

И шестимата мъже са били отведени от кораба " Верила ", регистриран в Малта, който е арестуван под въоръжено наблюдаване от вторник (19 декември), когато е дошъл в пристанището.

Шестият мъж е на 32 години. Всички мъже са арестувани от държавната организация " Гарда " в региона на Лимерик.

Те са задържани за закононарушение, обвързвано с импорт на следени опиати в нарушаване на раздел 15, точка б) от Закона за корист с опиати, като по закон се планува наложителна присъда " отнемане от независимост ", в случай че пратката е на стойност над 13 000 евро.

Приема се, че мъжете са арестувани по силата на наредба, която разрешава да бъдат разпитвани обвинените за най-много седем дни.

Смята се, че иззетата стока е на стойност към 21 млн. евро (41.83 млн. лева) и тежи 300 кг. Ирландският вестник оповестява, че митническите управляващи са очаквали по-голям товар, евентуално един звук, когато са нахлули на кораба. Тези цени обаче в пъти се усилват, в случай че дрогата се примеси, както с еправи, когато с епласира на улицата, тъй че стоността на коката е над 100 милиона евро.

Вестникът е научил за съмненията на управляващите, че опиатите евентуално са от южноамерикански картел, обвързван с европейски наркобанди.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР