Шести човек от екипажа на българския кораба Верила е арестуван

...
Шести човек от екипажа на българския кораба Верила е арестуван
Коментари Харесай

Арестуван е шести моряк от кораба Верила хванат с кокаин в Ирландия

Шести човек от екипажа на българския кораба " Верила " е задържан заяви ирландският.

Новината идва откакто на възраст 50, 46, 44, 41 и 35 години. Властите в Ирландия са разкрили кокаин на стойност към 21 млн. евро на борда на " Верила ", който е благосъстоятелност на българската компания " Параходство Български морски флот " (БМФ). Корабът, който плава с регистрация от Малта, беше арестуван тази седмица на ирландското пристанище Фойнс.

От управлението на компанията е притежател - " Параходство Български морски флот " (БМФ) потвърдиха за ареста и в изказване показаха подготвеност да окажат цялостно подпомагане за откриване на истината

Корабът за насипни товари " Верила " е дошъл в пристанището Фойнс на западния бряг на Ирландия във вторник сутринта. По документи е превозвал зърно. Въпреки че в системата за морски трафик е записано, че плавателният съд идва от Монреал, съгласно източници на изданието има съмнения, че е поел по заобиколен маршрут към Ирландия.

Българският вътрешен министър Калин Стоянов сподели в сряда, че " екипажът е от 17 български жители и един украински ". Все още не са ясни имената на арестуваните.

Шестият задържан е на 32 години. Към момента всички те се намират в сектори на полицията в град Лимерик. Разпоредбата, по която са арестувани, разрешава на полицията да ги разпитва в период не по-дълъг от седем дни.

Ирландският углавен кодекс планува наложителна присъда отнемане от независимост за трафик на опиати, в случай че става въпрос за пратка на стойност над 13 000 евро.

Смята се, че иззетият кокаин е на стойност към 21 млн. евро и тежи 300 кг. Наркотикът е бил опакован в пластмасови бали, към които са били прикрепени избавителни жилетки и GPS устройства, и е бил квалифициран за изхвърляне зад борда.

Преди да дадат ход на интервенцията, митническите управляващи са подозирали, че на борда на плавателния съд има към един звук опиати.

Според източници на ирландския вестник кокаинът е изпратен към Европа от картел в Южна Америка.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР