Шести час продължава поредната среща за новия Закон за хората

...
Шести час продължава поредната среща за новия Закон за хората
Коментари Харесай

Над шест часа дебатират новия Закон за хората с увреждания

Шести час продължава следващата среща за новия Закон за хората с увреждания. Предвижда се основаване на Специализиран орган за хората с увреждания, който ще бъде под шапката на Министерския съвет.
Манолова и протестиращите майки: В законовите промени за хората с увреждания няма промяна Те питат какво тъкмо харесват в текстовете национално показаните организации
Ще има и Съвет за наблюдаване и съблюдаване на Конвенцията за правата на хората с увреждания. Индивидуалната оценка на потребностите ще е със наложителен темперамент за способените институции и организации.
Спор сред майките на деца с увреждания и страната – има ли работещ указател за хората в неравностойно състояние Подобна система е основана с евросредства и съдържа информация за диагнозата и работоспособността на хората с увреждания
Също по този начин пълнолетните хора с увреждания ще имат право на месечна финансова поддръжка. Нейният размер ще зависи от степента на увреждането и линията на беднотия. Личната помощ ще се уреди в Закон за персоналната помощ.

От 2020 медицинските произведения и помощните средства минават към здравното министерство и касата с нов механизъм за отпущането им.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР