Шести блок на АЕЦ Козлодуй“ все още не е включен

...
Шести блок на АЕЦ Козлодуй“ все още не е включен
Коментари Харесай

Шести блок на АЕЦ Козлодуй: Все още изключен

Шести блок на АЕЦ „ Козлодуй “ към момента не е включен в националната мрежа. Това сочи информация на уеб страницата на атомната електроцентрала. Брутният товар в действително време за 6 блок е посочен 0 MW все още.

Шести енергоблок на АЕЦ „ Козлодуй " бе изключен от електроенергийната система на страната, оповестиха от атомната централа на

На 29 октомври 2022 година в 21 ч. шести енергоблок е изключен от електроенергийната система на страната, бе обявено на уеб страницата на атомната централа.
 АЕЦ 6 блок брутен товар АЕЦ " Козлодуй "
Причината е механически проблем в охладителната система на генератора – неядрената част на блока. Няма смяна в радиационната конюнктура, заяви БГНЕС.

Проблемът се появи, откакто на 29 октомври 2022 година завърши плановият годишен ремонт на шести блок на АЕЦ „ Козлодуй ”. Блокът бе включен в националната електроенергийна система в 12:52 часа, след осъществена инспекция от страна на Агенцията за нуклеарно контролиране.

В рамките на ремонтната акция бяха осъществени плануваните ремонтни работи и нужните действия по профилактика на оборудването. Реакторът на шести блок е бил презареден със свежо нуклеарно гориво за идната горивна акция.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР