Шести блок на АЕЦ Козлодуй ще бъде изключен на 24

...
Шести блок на АЕЦ Козлодуй ще бъде изключен на 24
Коментари Харесай

Шести блок на АЕЦ Козлодуй спира на 24 септември за годишен планов ремонт


Шести блок на АЕЦ " Козлодуй " ще бъде изключен на 24 септември от електроенергийната система на страната, с цел да стартира плануваният годишен ремонт, оповестиха от пресцентъра на централата. Началото на ремонта е съобразено с графика за натоварване на АЕЦ " Козлодуй " и координирано с " Електроенергиен систематичен оператор ", прецизират в известието. Предвижда се плануваните действия да продължат до края на октомври.
Програмата за ремонтни работи е обезпечена с нужните запаси, аварийни елементи и задоволително на брой дипломиран личен състав. Целта е обезпечаване на безвредната употреба на нуклеарните мощности и гарантиране на надеждни и постоянни енергийни доставки през есенно-зимния интервал.
Предстои реализирането на презареждане на реактора със свежо нуклеарно гориво за новата горивна акция, профилактика на оборудването на енергоблока, функционални тествания и инспекции, профилирани инспекции и експлоатационен безразрушителен надзор. Ще продължи осъществяването на плануваните ограничения, свързани с дълготрайната употреба. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР