Шестгодишното момиченце, прието днес в русенска болница, след като е

...
Шестгодишното момиченце, прието днес в русенска болница, след като е
Коментари Харесай

Първо ВИДЕО и зловеща изповед от кошмара с ранените от граната деца в Силистра!

Шестгодишното момиченце, признато през днешния ден в русенска болница, откакто е потърпевшо при демонстрационно взривяване на светлинно-звукова граната в Силистра, е с 8 % изгаряния, само че в устойчиво положение. То е доста уплашено и уплашено, сподели доктор Наско Тютюнджиев от отделението по пластична хирургия в УМБАЛ "Медика " в града.

БЛИЦ напомня, че случаят стана към 11,00 часа през днешния ден на стадион "Доростол " в Силистра, където полицията в града е направила проява по залавяне на нарушител . Проявата е заключителна по програмата "Ваканция, здравей ", която се организира в детски градини и учебни заведения.



БЛИЦ напомня и че поради злокобния случай вътрешният министър Младен Маринов уволни шефа на полицията в Силистра Юлиян Караславов, научи БЛИЦ .

Осколка от взривената граната ранява още две момченца от детска градина. Те са получили обгаряния по крайниците, оказана им е незабавна помощ и са били освободени.

Д-р Тютюнджиев изясни, че изгарянията на момиченцето са от втора степен и са обработени. Засегнати са десният крайник, дясната ръка, дясната половина на гръдния панер и шията.

"Надяваме се, че ще се възвърне изцяло, само че е още рано да се каже. Около половин час е траяла интервенцията. Предстои дълготрайно лекуване. Надяваме се да не се стига до пластика, а да овладеем ситуацията единствено с превръзки. Това ще стане ясно след три-четири дни ", сподели лекарят.

Майката на детето - Радостина Радева, изясни, че е доста уплашена от случилото се. Тя сподели, че учителката на щерка й се е намесила доста бързо и я е избавила, откакто якето й е пламнало.

"Инцидентът...не снимах потърпевшите... Лошо беше,че продължиха с осъществяването,а имаше единствено 4-5 индивида към потърпевшите деца, в следствие пристигнаха и още и викнаха кола за спешна помощ.. Дано се възстановят бързо дечицата ", написа във фейсбук пък Веси Петрова, която разгласява и видео от злокобния случай.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР