Шестгодишно момиче се бори за живота си след като е

...
Шестгодишно момиче се бори за живота си след като е
Коментари Харесай

Дете е с опасност за живота след поглъщане на магнитни топчета като игра в TikTok

Шестгодишно момиче се бори за живота си откакто е погълнало магнитни топчета като предизвикателство в обществената мрежа TikTok. Момичето, което е от Бургас, е оперирано по неотложност в " Пирогов “. Родителите на детето желаят да насочат публичното внизание към рисковата процедура и се обръщат към веригата за детски артикули " Хиполенд ", която дава публичност на случая.

Това е единствено един от зачестилите през последните месеци случаи у нас на усвояване на магнитни топчета, рискови за здравето и живота на децата.

Шестгодишното момиче се снабдява с магнитните топчета от по-големия си брат, който пък ги получава в учебно заведение в урок за силата на магнитите. Тя гълтам топчетата в отговор на TikTok предизвикателство, в което би трябвало да имитира пиърсинг в устата като поставя на езика си топчета с диаметър сред 3 и 5 мм. Детето демонстрира първите признаци - мощни болки в корема месец и половина след " играта “. Какъв е казусът се схваща едвам при рентгеновата фотография. Мария е откарана по неотложност от Бургас в София и оперирана от доктор Стефан Стоилов, завеждащ отделението по детска коремна хирургия в в " Пирогов “.

За доктор Стоилов това е следващият случай на погълнати магнитни топчета. През последните няколко месеца в " Пирогов “ зачестяват интервенции на деца, глътнали топчета по време на известната игра в обществените мрежи. " Преди момичето, оперирахме 7 часа друго дете на нейната възраст. Извадихме едно по едно 21 магнитни топчета и установихме, че те са провокирали 14 перфорации на стомашно-чревния тракт “, споделя доктор Стоилов.

" Тези топчета са необикновено рискови за живота на децата. Трудни са за диагностика, признаците се появяват късно, а и много лекари не осъзнават сериозността на казуса “, добавя той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР