Шестгодишно момче е задържано от полицията, след като е стреляло

...
Шестгодишно момче е задържано от полицията, след като е стреляло
Коментари Харесай

Момче на шест години е задържано след стрелба по учител в САЩ

Шестгодишно момче е арестувано от полицията, откакто е стреляло по преподавател в американския щат Вирджиния, пишат от BBC.

Стрелбата е станала малко след 14:00 ч. локално време в началното учебно заведение Ричнек в град Нюпорт Нюз, заяви началникът на полицията Стив Дрю.

Не е ясно по какъв начин детето се е сдобило с оръжието, само че началникът на полициятазаяви, че случаят не е " инцидентна пукотевица ".

Учителката - чието име не се оповестява и за която се твърди, че е на 30 години - е останала с заплаха за живота.

Тя е откарана в локална болница и е под строгото наблюдаване на лекарите. Инцидентът е станал в класната стая на първи клас (шест-седемгодишна възраст) след спречкване сред двамата.

Шефът н аполицията акцентира, че стрелбата е била изолиран случай и съобщи, че чиновниците " не са имали обстановка, в която някой да обикаля учебното заведение и да стреля ".

Длъжностните лица обявиха, че въпреки учебното заведение - в което се образоват към 550 възпитаници - да е разполагало със уреди за разкриване на метали, учениците са били проверявани на инцидентен принцип и не всяко дете е било проверявано.

Полицията отхвърли да назове оръжието, употребявано при случая, само че съобщи, че момчето е употребило револвер.

Директорът доктор Джордж Паркър съобщи, че чиновниците " ще прегледат всеки случай, който може да е станал причина за този случай ".

" Това е извънредно, сходно нещо не трябва да се случва ", добави доктор Паркър. " Искаме да подсигуряваме, че нищо сходно няма да се повтори ".

Той съобщи, че учебното заведение ще бъде затворено в понеделник, и даде обещание, че на учениците и родителите ще бъде препоръчана поддръжка, с цел да се оправят с травматичното събитие.

Кметът Филип Джоунс, който встъпи в служба единствено преди три дни, съобщи, че стрелбата бележи " тъмен ден за Нюпорт Нюз ".

" Ще се поучим от това и ще се върнем по-силни ", сподели той пред кореспонденти.

Губернаторът на Вирджиния Глен Янгкин съобщи, че е предложил помощ на локалните управляващи, като добави, че администрацията му е " подготвена да помогне по всеки вероятен метод ".

" Продължавам да проследявам обстановката и се апелирам за продължаващата сигурност на всички възпитаници и на общността ", написа той в Twitter.

Нюпорт Нюз е град с население към 180 000 души и се намира на към 70 благи (112 км) южно от столицата на щата Ричмънд.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР