Шестгодишно момче беше извадено живо изпод руините в град в

...
Шестгодишно момче беше извадено живо изпод руините в град в
Коментари Харесай

В Сирия спасиха дете изпод руините пет дни след земетресенията

Шестгодишно момче беше извадено живо отдолу под руините в град в Северозападна Сирия през днешния ден - пет дни след смъртоносните трусове в страната и прилежаща Турция, съобщи Франс прес, като се базира на собствен кореспондент на място.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 291
Малкият Муса Хмейди, в потрес и с рана на лицето, бе измъкнат от локални спасители посред възторжени възгласи в град Джандарис. Те му оказаха първа помощ на място.

Спасителите към момента търсят други членове на неговото семейство, които евентуално са затрупани под руините. Преди това бе извадено тялото на умрял брат на момчето.

Според специалисти хора могат да устоят не повече от 72 часа под руини.

Джандарис се намира на границата с Турция, където бе епицентърът на разрушителните трусове в понеделник. Градът в провинция Алепо, който е под контрола на бунтовници, бе обиден тежко от естественото злополучие.

Във вторник под руините на постройка в Джандарис спасители откриха живо бебе, родено под руините и към момента обвързвано с пъпната шнур със своята майка, която е починала.

Силните трусове на разсъмване в понеделник лишиха живота на повече от 22 300 души в Турция и Сирия - едно от най-тежките естествени бедствия в района през последния един век.

В Сирия, по последни данни, са починали минимум 3377 индивида. 2030 от тези жертви са в региони, следени от бунтовниците.

Три деца бяха избавени през днешния ден в Турция, само че очакванията за намиране на още оживели понижават, колкото повече се отдалечава основният 72-часов интервал след земетресението. Този времеви прозорец въпреки всичко може да варира доста според от времето, честотата на вторичните земетресения и бързината на избавителните интервенции, отбелязва Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР