Шестдесет и пет години след смъртта си, американският архитект Франк

...
Шестдесет и пет години след смъртта си, американският архитект Франк
Коментари Харесай

Какво ни казва Франк Лойд Райт за късното цъфтене

Шестдесет и пет години след гибелта си, американският проектант Франк Лойд Райт се трансформира в промишленост. Всяка година 150 000 души посещават парцелите му в Съединени американски щати. Талиесин, домът на Райт в Уисконсин, притегля единствено 25 000 души. Осем от неговите здания са обекти на международното завещание на ЮНЕСКО.

Много от най-значимите здания на Райт, в това число Fallingwater в Пенсилвания, първата къща на Джейкъбс в Уисконсин и музеят Гугенхайм, който към момента се откроява футуристично в Манхатън, са артикул на късен, непредвиден интервал от кариерата му. На 60 той беше в упадък; на 80 години той беше във напредък. Той свърши повече от половината си работа през последната четвърт от живота си. Последното му десетилетие беше най-продуктивното. С други думи, Райт беше късен подем.

Преди второто му деяние той беше отписан от архитектурно заведение, което към този момент не виждаше капацитета му. Толкова доста късно цъфтящи хора се крият навън по този метод: измежду тях Хари Труман, Маргарет Тачър и Катрин...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР