Шестдесет и пет души бяха задържани в Париж днес при

...
Шестдесет и пет души бяха задържани в Париж днес при
Коментари Харесай

Над 60 задържани в Париж при поредния протест на „жълтите жилетки“

Шестдесет и пет души бяха арестувани в Париж през днешния ден при следващия митинг на " жълтите жилетки ", съобщи ДПА, като се базира на радио Франс енфо. Сред задържаните е Ерик Друе, един от водачите на протестното придвижване.
 
Демонстрацията на бул. " Шанз Елизе ", в центъра на френската столица, мина значително спокойно. В митинга се включиха едвам към 1000 души, което е доста по-малко спрямо предходните седмици.
 Над 60 арестувани в Париж при следващия митинг на жълтите жилетки БГНЕС
Приблизително 100 стачкуващи се събраха на моста " Европа " в град Страсбург, покрай границата с Германия. Те провокираха краткотрайни разстройства в трафика, преди силите за сигурност да се намесят. В южния град Перпинян 36-годишен водач на автомобил почина през вчерашния ден, откакто се удари в камион, участващ в митингите.
 
Демонстранти с жълти жилетки излизат по улиците и блокират пътища във Франция от средата на предишния месец. Протестите доведоха до безредици и конфликти с полицията. Движението, което няма национални водачи, в началото бе ориентирано против плануваното повишение на налозите върху горивата, от което държавното управление към този момент се отхвърли, само че то последователно издигна нови и нови претенции, измежду които увеличение на заплатите, орязване на налози и промени в конституцията, с цел да могат жителите да предизвикват референдуми по политически въпроси, отбелязва ДПА.-->
 Над 60 арестувани в Париж при следващия митинг на жълтите жилетки БГНЕС
Протестите станаха причина за гибелта на 10 души, множеството от които починаха при автомобилни злополуки поради блокирани от стачкуващите пътища.
 
Движението на " жълтите жилетки " обаче наподобява губи подтик през последните седмици. Вчера френският парламент утвърди закон с ограничения за усмиряване на стачкуващите.
 Над 60 арестувани в Париж при следващия митинг на жълтите жилетки БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР