Шестдесет и пет души бяха задържани в Париж днес при

...
Шестдесет и пет души бяха задържани в Париж днес при
Коментари Харесай

Над 60 задържани в Париж при поредния протест на жълтите жилетки

Шестдесет и пет души бяха арестувани в Париж през днешния ден при следващия митинг на "жълтите жилетки ", съобщи ДПА, като се базира на радио Франс енфо.

Сред задържаните е Ерик Друе, един от водачите на протестното придвижване.

Демонстрацията на бул. "Шанз Елизе ", в центъра на френската столица, мина значително спокойно. В митинга се включиха едвам към 1000 души, което е доста по-малко спрямо предходните седмици.

Приблизително 100 стачкуващи се събраха на моста "Европа " в град Страсбург, покрай границата с Германия. Те провокираха краткотрайни разстройства в трафика, преди силите за сигурност да се намесят.

В южния град Перпинян 36-годишен водач на автомобил почина през вчерашния ден, откакто се удари в камион, участващ в митингите.

Демонстранти с жълти жилетки излизат по улиците и блокират пътища във Франция от средата на предишния месец. Протестите доведоха до безредици и конфликти с полицията.

Движението, което няма национални водачи, в началото бе ориентирано против плануваното повишение на налозите върху горивата, от което държавното управление към този момент се отхвърли, само че то последователно издигна нови и нови претенции, измежду които увеличение на заплатите, орязване на налози и промени в конституцията, с цел да могат жителите да предизвикват референдуми по политически въпроси, отбелязва ДПА.

Протестите станаха причина за гибелта на 10 души, множеството от които починаха при автомобилни злополуки поради блокирани от стачкуващите пътища.

Движението на "жълтите жилетки " обаче наподобява губи подтик през последните седмици. Вчера френският парламент утвърди закон с ограничения за усмиряване на стачкуващите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР