Шестчленно семейство остана без покрив след пожар в добричкото село

...
Шестчленно семейство остана без покрив след пожар в добричкото село
Коментари Харесай

Пожар изпепели дома на шестчленно семейство

Шестчленно семейство остана без покрив след пожар в добричкото село Малка Смолница. За благополучие няма ранени в огнената буря, само че семейството, в която има и тригодишно дете, няма къде да се приюти.

Огънят пламва след 21:30 ч., когато всички са пред тв приемника. Първа чува пукота майката Румяна, която първоначално помислила, че на открито гърми.

" Преди да изляза, взех дребния на открито с мен. Тогава видях, че всичко гори ", описа Румяна Илиева.

Жената споделя на фамилията си да бяга, а тя, дружно с 3-годишния си внук, хуква към най-близката съседка, която има телефон. На сигнала за пожар се отзовават два екипа огнеборци, които гасят пламъците в продължение на 3 часа. Цялата мебелировка обаче е унищожена.

" Целият багаж е влажен, леглата - всичко отиде. Най-важното обаче е да сме живи и здрави ", счита Румяна.

Сега фамилията краткотрайно се е настанило в изоставена пристройка, покрита с найлон. Само преди седмица съседите им помагали на друго семейство, което изгубило в пожар 28-годишния си наследник. Сега надали ще могат да съберат средства за нов покрив на къщата.

" На хората са им нужни безусловно доста строителни материали за препокриването. Единственото хубаво, в случай че можем да приказваме за нещо хубаво в тази обстановка, е, че там има младежи, работни, които са подготвени да си го създадат със личен труд ", уточни кметският наместник на селото Тихомир Колев.

От общината в Добрич са решили да купят фургон, в който краткотрайно да настанят потърпевшата фамилия.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР