Шестата гигафабрика на Tesla ще бъде южно от границата с

...
Шестата гигафабрика на Tesla ще бъде южно от границата с
Коментари Харесай

Tesla потвърди, че следващата Гигафабрика на компанията ще бъде в Мексико

Шестата гигафабрика на Tesla ще бъде южно от границата с Тексас, в мексиканския щат Нуево Леон. Главният изпълнителен шеф на Tesla Илън Мъск разгласи новата гигафабрика в Монтерей по време на събитието " Ден на вложителя " в Остин, Тексас

Емил Василев преди 40 секунди 0 Сподели

Най-четени

АвтомобилиДаниел Десподов - 17:33 | 01.03.2023

Toyota разглоби Tesla Model Y: „ Това е произведение на изкуството “

ТелефониДаниел Десподов - 12:47 | 27.02.2023

Официалният лист на 18-те смарт телефона на Xiaomi, които до края на март ще получат MIUI 14

IT НовиниДаниел Десподов - 11:29 | 27.02.2023

Нашите геноми са цялостни с „ отпадъчна ДНК “, която може да е доста по-важна, в сравнение с допускаме

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

В сряда основният изпълнителен шеф на Tesla Елон Мъск разгласи, че компанията ще построи идната си гигафабрика в Мексико. Новината пристигна по време на сесиите с въпроси и отговори онлайн след събитието на Tesla в Деня на вложителите, на което тя разгласи третата част на своя общоприет проект.

По време на събитието Мъск разкри, че оборудването ще бъде издигнато в мексиканския щат Нуево Леон, който има дребна граница с Тексас – домът на Гигафабриката на Tesla в Остин. Вчера мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор удостовери, че планът ще бъде построен в град Монтерей, който се намира на към 620 километра от централата на Tesla в Остин.

Новината удостоверява по-ранна информация, че Tesla възнамерява шестата си гигафабрика в Мексико. Съобщава се, че през декември Мъск е обиколил три мексикански щата, преди да се спре на Нуево Леон. По това време локалният вестник „ Реформа “ заяви, че компанията ще разгласи първична инвестиция от 800 млн. до 1 милиарда $. Съобщава се, че се чака тя да коства 10 милиарда $ при цялостния си падеж.

Ден преди оповестяването на резултатите от четвъртото тримесечие на Tesla през януари автомобилният производител разгласи, че ще влага 3,6 милиарда $ в първата си Гигафабрика в Невада. Това оборудване ще се снабди с още 3.7 млн.кв.метра индустриална повърхност за производството на Tesla Semi и производството на цилиндрични литиево-йонни кафези „ 4680 “. Като цяло Гигафабриката в Невада ще коства на Tesla 9,8 милиарда $.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР